9 Ocak 2016 Cumartesi

Barilla ile Yılbaşı

Herkese merhabalar
Küçük bir çocuğunuz olunca işler istediğiniz gibi gitmiyor. Geç bir yazıı oldu ama olsun.
29 Aralık günü Etiler Citycooks Mutfak Okulunda Barilla ile şahane bir yılbaşı menüsü hazırladık.
Neler yaptık neler:)
Tavuklu ve Ispanaklı Lazanya
Arabiatta soslu top köfte
Kış salatası
Baharatlı Balkabağı tatlısı








Menümüz:
4-6 Kişilik
Tavuk ve Ispanaklı Lazanya
Malzemeler:
10 adet Lazanya Yaprağı
320 gr Parmesan Peyniri (Rendelenmiş)
Tuz-Karabiber
Beşamal Sos:
50 gr Tereyağı
50 gr Un 900 ml. Süt
1/2 adet Soğan
4 adet Karanfil
1 adet Defne Yaprağı

İç Dolgu:
3 adet Tavuk Göğüs (Küp Doğranmış)
350 gr Ispanak
2 diş Sarımsak
Zeytinyağ

8 Porsiyon
Arabiatta Soslu Top Köfteler:
Malzemeler:
500 gr Kıyma
1/4 fincan Ekmek Kırıntısı
1/2 çay kaşığı Kuru Kekik
1/4 yemek kaşığı Pul Biber
1/8 fincan Parmesan - İnce Rendelenmiş
1  yemek kaşığı Maydanoz -İnce Kıyılmış
1/2 Deniz Tuzu
1/2 çay kaşığı Karabiber
1/6 fincan Süt
1 adet Yumurta - Çırpılmış
Zeytinyağı
Sos için:
Barilla Arabiatta Sos
Yapılışı:
Karıştırma kabında kıymanın üzerine tüm malzemeyi ekleyip yoğurmaya başlayın.
Tüm malzemeler iyice birleştikten sonra 2 cm kalınlığında toplar halinde yuvarlayın.
Bir tavaya zeytinyağı döküp köfteleri renk alana kadar pişirin.Ardında sosu tavaya
döküp ateşi kısın. Tavanın kapağını kapatıp 15 dak. kadar tıngırdatarak pişirin.

4 Kişilik
Orecchiette ve Pestolu Kış Salatası
250 gr Orecchiette Makarna
500 gr Akdeniz Yeşillikleri
1 adet Nar - Taneleri ayıklanmış
2 adet Portakal  -Segmentlere ayrılmış
Sos İçin:
Taze Zencefil
Fesleğen
Dereotu
Portakal Suyu
Limon Suyu
Vişne Reçeli
Zeytinyağı
Sarımsak
Hazırlanışı:
Makarnaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra yeşillikler,nar ve
portakal ile karıştırın.
Sos için tüm malzemeyi blender kabında birleştirin. Malzemeleri çektikten sonra
zeytinyağını yavaş, yavaş ekleyerek sosun kıvam almasını sağlayın.
Sos ile diğer malzemeleri birleştirip servis edin.

Denemenizi tavsiye ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder