Evet beklediğiniz muhteşem kekinle geldim😊😊
2011 yılında pasta ustamdan öğrenmiştim bu tarifi biz KREM KARAMELLİ KEK diye biliyoruz ama bazı kaynaklarda KUDRETULLAH yazıyor
Kekin 3 katının da malzemelerini ayrı ayrı yapıldığı halde kalıba koyduğumuzda karışıyor ama piştiğinde kat kat duruyor gene☺️☺️
KREM KARAMELLİ KEK
karameli için
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı su
Krema kısmı için
500 ml süt
2 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Keki için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Öncelikle teflon tavaya şeker ve suyu koyup hiç dokunmadan arada tavayı salayabilirsiniz.şeker yanacak.
Kek kalıbının en altına döküyoruz.
Krema kısmı için
Sütün içine yumurtayı kırıp iyice yediriyoruz. Vanilya ve şekeri ekleyip çırpıyoruz.
Kek kalıbında karamelin üzerine döküyoruz.
Gelelim 3. Kata kek kısmı
Yumurtaları şeker ile beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
Kremanın üzerine bu karşımı döküyoruz.
Korkmayın sakın hepsi birbirine karışacak..
Kek kalıbımızı ılık su dolu bir fırın kabına oturturuyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Kekin piştiğini çatal batırarak anlıyoruz.
Pişen keki çıkarıp iyice soğumasını bekleyip kalıplı şekilde buzdolabına koyuyoruz.
1 gece bekletiyoruz.
Ertesi gün kaynar su koyduğumuz bir kaba oturtuyoruz.Yarım saata. Daha sonra ters çevirip servise hazır hale getiriyoruz.
Ben ortasına muz koyup biraz daha karamel sosla süsledim.
Afiyet bal olsun ..
elinize sağlık. güzel bir tarif
YanıtlaSil