15 Mart 2017 Çarşamba

ÇAY DEMLEDİM GEL İÇELİM :)

Kahve ne kadar yalnızlığı sevse de, çay da bir o kadar kalabalığı sever.
Bizim aile yemeklerimiz, çay saatlerimiz hiç bitmez. Hele ki bir Karadenizli ile evliyseniz evde uyanık olduğunuz her saat taze demlenmiş çay olması lazım :)

Ofçay Efsane tadı, dokusu ile siyah çayda tek tercihim. Geçen sene gittiğimiz Karadeniz gezisinde kayınvalidem ile çaylıkları gezdik.İnsanların ne kadar emekle o çayları topladığını gördüm. 
Kayınvalidem dedi ki; “Mesele çay yapraklarını toplamak değil, çayı üretmek. Toplanan yaprakların taze taze fabrikaya gitmesi, yanmadan fırınlanması ve daha da önemlisi özel olarak harmanlanması gerekiyor.

Bunu duyduğumda daha çok şaşırdım. Kolay kolay her çayı beğenmemesinin sebebi buymuş. Harmanın özel olması lazımmış.Kesinlikle siyah çay olacak ve porselen demlikte demlenecek. Bu kriterler igerçekleştiren tek çay ise Ofçay Efsane”.

Biz ailecek her yudumda Karadenizin dokusunu, kokusunu, sıcak insanını bulduğumuz Ofçay’ı  bu yüzden çok seviyoruz.
Boşuna demiyorlar "onlar çay, bu Ofçay''
OFÇAY EFSANE

1 yorum:

  1. Çay demlendikten sonra içine bir kaç tane karanfil ve tarçın koyduğun zaman çok lezzet veriyor :) Tavsiye ederim. Ancak çayın içine karanfil koyarsan biraz kaldıktan sonra çıkar ya da hemen çayı tüket :) Yoksa acı bir çay oluyor :))

    YanıtlaSil