15 Kasım 2015 Pazar

ARMUTLU ÇİKOLATALI TART


Selamlar canlarım,
Harika bir tarif denedim tadı muhteşem oldu. Ama doya doya yiyemedim. Çünkü sunum için resim çekerken kocaman büyük boy kare borcam kırıldı :(
Nazar çıktı üzerimden sanırım.
Allah beterinden korusun diyip muhteşm tarifime geçelim :)


ARMUTLU ÇİKOLATALI TART

Tart hamuru için
1 yumurta
100 gram tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
Bir çimdik tuz
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un

Keki için
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
50 gram tereyağ
1 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

200 gram krema
100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata

2 tane armut
Badem

Önce tartımızı yapıyoruz.
Yumurtayı şeker ve tereyağ ile yoğuruyoruz.tuz,un ve kakaoyu ekleyip ele yapışmayan  bir hamur yapıyoruz.


Hamurumuzu yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
Sonra kalıbımızın büyüklüğünde açıyoruz.ben kare büyük boy borcam kullandım.


Kalıba koyuyoruz.bu şekilde yarım saat daha buzdolabında bekletiyoruz.
Buzdolabından çıkartıp çatalla deliyoruz.

Bir kenarda bekletiyoruz.
Kekimizi yapmaya başlıyoruz.
Yumurtayı,şekeri ve tereyağını çırpıyoruz.un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Çok güzel kıvamlı oluyor.

Diğer yandan kremayı ısıtıyoruz.
Çok ısıtmayın el değebilecek bir ısıya gelip ısındığında ocağı kapatıp çikolataları içine kırıyoruz. Karıştırarak eritiyoruz.
Pürüzsüz bir kıvam alacak.

Kek karışımına çikolatalı karışımı ekleyip karıştırıyoruz.

Tart hamuruna kek karışımını döküyoruz.

Armutları önce soyup sonra ikiye bölüp çekirdekleri alıp. Boyuna kesikler atıyoruz.



Üzerine bademleri koyup 180 derece de 40 dakika pişiriyoruz.














2 yorum:

  1. bu ara heryerde bu tarifi görüyorummm mutlaka denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil