23 Ocak 2016 Cumartesi

FİYONK POĞAÇA

Beni özlediniz mi canlar?
Küçük bir bebek olunca yazı yazmak çok zor oluyor:)
Artık daha çok tarif paylaşacağım burada:)
Öyle güzel bir hamurdan öyle güzel bir poğaça yaptım ki parmaklarımızı yedik. 
Öncelikle farklı bir mayalandırma metodu denedim. Güzel yoğurduğum hamuru bir gece önceden streçleyip dolaba koydum.

Sabah kalktığımda hamuru o kadar güzel kabarmıştı ki..


Kesinlike bu yöntemi denemelisiniz. Özellikle kahvaltı misafirleriniz için çok ideal ve pratik.

 FİYONK POĞAÇA
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
3.5-4 su bardağı un

Üzeri için
Yumurta sarısı

Süt ile mayayı karıştırın.şekeri ekleyin karıştırın. Yağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyin. Mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle açalım. İkiye katlayalım.ortasından iki çizgi çekelim. Sağ taraftaki hamuru ortaya doğru katlayalım sonra sol taraftaki hamuru ortaya katlayalm. Ortada kalan kısmı da üzerine kapayalım.


Yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim.

Süper oldular mutlaka deneyin.
Sevgiler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder