7 Ağustos 2015 Cuma

GÜLLAÇ PASTA



İştee geldim☺️☺️
Çok zor gibi görünen fakat çok kolay ve çok kezzetli bir güllaç tarifi
GÜLLAÇLI PASTA

1 tane hazır pandispanya
1 fincan toz şeker
3 su bardağı süt
4 yaprak güllaç 
Ceviz

Kreması:
3 su bardağı süt
2 fincan tozşeker
1 fincan un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

En üstü için muzlu creme ole

Öncelikle kremanın bütün malzemelerini koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz.
(Eğer topak olursa blenderdan geçirin)

Daha sonra farklı bir tencerede süt ve şekeri koyup şeker eriyene kadar pişiriyoruz.

O hazırladığımız sütle pandispanyanın bir katını koyup ıslatıyıruz. Üzerine kremadan sürüyoruz.
2 tane güllaç yapragını büyük büyük kopark sütle ıslatıp kremanın üstüne koyuyoruz. 
Bol ceviz döküp üzerine krema döküyoruz.
2 tane daha güllaç yaprağını sütle ıskatıp kremanın üzerine koyuyoruz.

Pnadispanyayı kapatıp artak kremayı üzerne koyuyoruz.

En üstüne de creme ole yapıp döküyoruz.

Pasta çemberinde yaparsanız daha kolay ve şık olacaktır.

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder